030 - 2 391 321

Nieuws

Gevolgen wet verbetering verenigingen van eigenaars

De nieuwe “Wet verbetering vereniging van eigenaars” beoogt verbetering en ontwikkeling van het functioneren van VvE’s. Het wetsvoorstel zal ook impact hebben op uw VvE.
In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op de gevolgen van de nieuwe regels. Die nieuwe regels betreffen het reservefonds en het aangaan van een lening. Ook vroegen we de aanwezige beheerders hoe zij omgaan met de nieuwe regels.

Lees verder

Gedwongen verkoop van het appartementsrecht

Uit cijfers van het kadaster blijkt dat het aantal executieveilingen in 2016 gedaald is. Goed nieuws dus, maar wat zijn de regels rondom gedwongen verkoop van een appartement eigenlijk? En welke rol speelt de VVE hierin?

Lees verder

Uitbreiding van appartementen

In lijn met de verbetering van het consumentenvertrouwen en een geëxplodeerde huizenmarkt, groeit ook de wil van Nederland om te investeren in het eigen huis. Dit blijkt uit recent onderzoek. Zo verwacht de Nederlander het komende halfjaar 4,3 miljoen klussen uit te besteden (Bron: Werkspot).

Verbouwing van een appartement kan echter niet altijd zonder toestemming van de VvE. Voor de eigenaar en de VvE gelden regels bij verbouwingen en uitbreidingen van appartementen.

Lees verder

Tips& Tricks: verjaring bij bouwgeschillen: voorkomen is beter!

Benieuwd hoe u verjaring bij bouwgeschillen kunt voorkomen? Lees hier de Tips&Tricks.

Lees verder

Airbnb: lusten voor de eigenaar, lasten voor de VvE?

Lees hier welke maatregelen uw VvE kan nemen tegen Airbnb.

Lees verder

Wat kunt u als VvE doen met een Wmo-aanvraag?

Vanaf 2015 moeten gemeenten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dan kan het zijn dat gezamenlijke ruimten binnen uw gebouw moeten worden aangepast.

Lees verder

Schade met een oorzaak buiten een appartement?

Schade door lekkage van de wasmachine bij uw bovenbuurman? Dan kunt u als VvE voor de schade worden aangesproken. Zorg dus voor een goed huishoudelijk reglement.

Lees verder

Faillissementen en VvE's: wake up call

Faillissementen zijn aan de orde van de dag en ook beheerders blijken hieraan helaas niet te ontkomen. Dat hieraan voor verenigingen van eigenaren ook risico’s kleven bleek toen een beheerder begin vorig jaar failliet werd verklaard. Veel appartementseigenaren dreigden hierdoor gedupeerd te worden.

Lees verder

Beperking hypotheekrenteaftrek, ook voor bestaande gevallen

VVD en PvdA hebben een regeerakkoord gesloten. Met spanning is uitgezien naar de maatregelen die daarin worden aangekondigd. Met name de vraag wat er gaat gebeuren met de hypotheekrenteaftrek is interessant, daar is veel over gespeculeerd.

Lees verder

Open Huizen Dag NVM blijft een succes

Ondanks dat de op de laatste zaterdag van maart gehouden Open Huizen Dag minder bezoekers trok dan in 2011, is de NVM toch tevreden. Het aantal bezoekers aan te koop staande huizen kwam uit op ruim 100.000. Vorig jaar was dat nog 130.000.

Lees verder